Saturday, August 31, 2013

Ny bog om George Gershwins liv og musik


Den 12. november udkommer min seneste bog på Gyldendal: Alle farver, alle sjæle. En bog om George Gershwin. Det er, temmelig overraskende, den første bog på dansk om Gershwin - mere end 75 år efter hans død
Et gennemgående tema i bogen er relationen mellem Gershwin som jødisk-russisk "anden generations indvandrer" og hans selvvalgte rolle som musikalsk repræsentant for den (afro)amerikanske folkesjæl. Et andet er den nedbrydning af de vanemæssige indhegninger i musiklivet som den seneste halve snes år har vist talrige tegn på. Det delta af brydninger og drømme der muliggjorde Gershwin, den største af alle musikhistoriens grænseoverløbere, giver anledning til en række overvejelser om musikalsk rummelighed og om faren for at at jo snævrere grænser for vores (musik)oplevelser, jo snævrere vores livsrum.

2 comments:

Ses. said...

Jeg glæder mig til hver bog fra din hand and head. Gershwin? 2 minutter var jeg måske overrasket,men det er jeg så selvfølgelig ikke. Han er jo magisk, uanset om det er popdrenge, jazzpiger, klassikere der afprøver deres evner udi den svære diciplin at spille musik uden at blære sig. En af mine sidste cd oplevelser er Gewandhause !!! Chailly !! og den fortræffelige jazzpianist Bollani!.

Bitte said...

Først Bollani med Cph. Phils og sp Camilo med Radioens Big Band - begge store oplevelser med Gershwin - og så bogen for at lære lidt mere om Gershwin ! Og den inspirerede til at finde CD'er med Gershwins egen version - som er fantastisk at høre. Tak for inspirationen.